español    English    français    deutsch    italiano    magyar
SPANYOL KURZUS

Spanyol tanfolyamok Spanyolországban és Latin-Amerika.
Spanyol iskolák Spanyolországban és Latin-Amerika.

Spanish courses in Spain and Latin America.
Spanish schools in Spain and Latin America.

.
       
 

CÉLÁLLOMÁSOK

A mi iskoláink különbözo város szívében találhatóak: Madrid, Barcelona, Granada, Málaga, Dénia, Prado del Rey, Salamanca, Canet, O Grove, Tenerife, Ayamonte, Guadalajara (Mexikó) és Buenos Aires (Argentína). A folytatásban minden városról egy rövid kis leírást olvashattok, hogy kiválaszthassátok azt, amelyik leginkább megfelel az igényeiteknek.

MADRID: Madrid egészen különlegesen gazdag kulturális élettel rendelkezik, köszönhetoen a számos múzeumnak, a nemzetközi hírnévnek, a muvészeti kiállításoknak, a moziknak és a színházaknak. Soha véget nem éro éjszakai élet a madridi; a bárok, a klubok és a diszkók megszámlálhatatlan sokasága várja a szórakozni vágyókat. Madrid földrajzilag Spanyolország közepén található, ezért ideális pont, hogy innen indulva utazzuk be Spanyolországot. Mivel a város hatszáz méterre a tengerszint felett helyezkedik el, és a félsziget belsején található, az idojárás alkalmas mindenféle tevékenységhez. Akár még a spanyol nyelv tanulásához is.

 

     
 
BARCELONA: A belvárosban, mely Barcelona legrégebbi negyede, egymás mellett láthatók a modern és a régi, klasszikus építészeti remekmuvek. A Las Ramblas-on sétálgatva fantasztikus kavalkáddal találkozhatunk: méltóságteljesen díszelgo épületek, kis kávézók és bárok, butikok és utcai muvészek. Ez a sokszínu nyüzsgés, a világ különbözo részeirol ide érkezo emberek milliói, Barcelonát a világ egyik legkozmopolitább városává varázsolják.
 
     
 
GRANADA: A muzulmán megszállás idejébol fennmaradt Alhambra és a Generalife, a világ legszebb muemlékei közé tartoznak. A késobbi reneszánsz is nyomot hagyott Granadában: emlékét orzi a katedrális, a Capilla Real, a Caruja és számos más palota és templom. Az El Albayzín a legrégibb negyede Granadának. Szuk utcácskái egy fehér házakkal övezett kis térre futnak, ahol gyönyöru kertet, narancsfákat és egy apró kilátót találunk, ahonnan az Alhambrában gyönyörködhetünk. A Sacromonte-i barlangok vidékérol származik Spanyolország leghíresebb tánca, a flamenco is. Granadában található Spanyolország legnagyobb egyeteme, amelyet V. Károly alapított 1526-ban. Az egyetemnek 60.000 diákja van, akik komolyan hozzájárulnak Granada mozgalmas életéhez. Leginkább, persze, az éjszakaihoz.
 
     

 

 
MÁLAGA: A Costa del Sol fovárosa, amely világszerte híres lendületes életérol, és az egész évi kellemes idojárásáról. A homérok még télen is sokszor 20 fok fölött járnak. Málaga, Pablo Picasso szülovárosa; különlegesen kozmopolita légköre a hosszú történelmének és a modern életmódjának köszönheto. Mozik, színházak, megszámlálhatatlan kávézó és bár teremt egy olyan atmoszférát, ahol az unalom nem ismeretes.
 
     

 

 
DENIA: Denia a Costa Blancán található, a Montgó hegy lábainál. Azok számára, akik imádják a tengert és a napsütést, e kisváros sokféle természeti látványosságot kínál: türkizkék színu tengert, hosszú, homokos, vagy éppen sziklás tengerpartot meglepo szikla-formációkkal, tengerbe nyúló barlangokat és elképeszto szakadékokat. A városnak és kikötojének hosszú történelme van. Denia egy kis halászfalura (Baix la Mar) épült, ebbol alakult ki a belváros, a Les Roques, majd létrejöttek az új negyedek és a tengerparti városrész. Sikerült megorizni a régi belváros hangulatát, Denia igazi mediterrán atmoszférával dicsekedhet. Sétára invitálnak a kis fehér házacskák, a virágokkal burkolt ablakok és balkonok, a szuk utcácskák, amelyek a középkori arab idobol fennmaradt kastélyba vezetnek fel.
 
     

 

 
PRADO DEL REY: A festoi kisváros fontos megállóhelye a "Ruta de los Pueblos Blancos en Anadalucía"-nak. Mivel Prado del Rey két nemzeti park között fekszik, a Parque Natural Sierra de Grazalema és a Parque Natural Los Alcornocales határán, sokféle szabadtéri sportolási lehetoséget kínál. Lehet gyalogtúrázni, biciklizni, lovagolni, kenuzni, ejtoernyozni és ide várják a hegymászás szerelemeseit is. A 6500 fos Prado del rey tehát egy különösen aktív kisváros; errol különösen hétvégeken és a számos ünnepnapon bizonyosodhatsz meg. Sokan jönnek ide húsvétkor, hogy részt vegyenek a Romeria de Sand Isidro-n (májusban), hogy élvezzék a La Velada-t (júniusban) vagy, hogy megcsodálják a Szeptemberi mulatságokat. Az év 300 napján napsütés árasztja el a városkát, habár a huvös szél, ami a Cádiz-i hegységek felol jön, foleg estefelé hoz enyhülést.
 
     

 

 
SALAMANCA: Salamanca gazdag történelmérol és muemlékeirol híres. A város szinte tökéletes állapotban orizte meg azt a sokféle építészeti remekmuvet, amelyek a híres Villamayor-i vörös kobol épültek Ez a különleges építoanyag, esténként, naplementekor, fantasztikus csillogással árasztja el a várost. A muemlékek mennyisége és különlegessége, az emberiség kultúrtörténetéhez való hozzájárulás, Salamancát a világ egyik leghíresebb történelmi-muvészeti örökségévé tették. Salamanca egyik leghíresebb épülete az egyetem, amelynek történelme a XIII századig nyúlik vissza. Az egyetem, a számos muemlék - amelyek közül kiemelkedik a mindig élettel teli fotér, a Plaza Mayor -, a várost a spanyol nyelvtanulás ideális helyévé varázsolják.
 
     
 
CANET: Canet a mediterrán tengerparton helyezkedik el, 40 kilométerre északra Barcelonától. Egy csöndes, tengerparti városka, ahol alig tízezren élnek, s amit kevés turista látogat. A városka egy hosszú tengerparti sétánnyal, és egy gyönyöru, több kilométer hosszú tengerparttal dicsekedhet. Canet ideális hely a nyugodt nyaraláshoz; még nyáron is lehet olyan tengerpartot találni, ami nincs túlzsúfolva. Mivel Canet vonattal alig háromnegyed órára van Barcelonától, a kisváros és a nagyváros adta elonyöket egyszerre lehet élvezni.
 
     
 
O GROVE: O Grove egy tipikus Galiciai halászfalu, amely az északi parton helyezkedik el, homokdunékkel szegélyezett szuk tengerparton. A városka az Arousa folyóra és az Atlanti-óceánra néz. O Grove egy földi paradicsom a tenger és a tengeri ínyencségek szerelmeseinek. Még a foszezonban is lehet nyugodt, szinte elhagyatott tengerpartot találni. De ha kicsit nyüzsgobb életre vágysz, a három kilométer hosszú, híres Lanzada tengerpart mindezt megadja: a szörfözéstol a búvárkodáson át a kyte-szörfözésig itt mindent megtalálsz. Ha fel akarod fedezni a környéket, a legcélszerubb mód, a bicikli bérlés.
 
     
 
TENERIFE: angol változat
 
       
 
AYAMONTE: angol változat
 
       
 
GUADALAJARA (Mexikó) : angol változat
 
 
   
 
BUENOS AIRES (Argentína) : angol változat